BritishFlag

Kriterier for konkurransen

Norsk Eplefest samarbeider fra og med 2017 med Hanen om konkurransen der vi kårer Norges beste eplemost, eplesider og fruktvin. Det konkurreres i 5 klasser (fruktvin er ny klasse for 2018):

  • Rene moster
  • Blandingsmoster (mer enn 1 sort)
  • Eplemost Fantasi – Minst 80% eple, resten bær, frukt, grønnsak av norsk produksjon
  • Eplesider (alle typer)
  • Fruktvin – Naturlig fremstilt av norske råstoff fra frukt, bær og rabarbra (ikke druer). Tilsatt sukkermengde må oppgis. Alkoholprosent opp til 15%. Fruktvinen må være mulig å kjøpe via egen gårdsbutikk eller på Vinmonopolet.

Mostene skal være presset av ferske norske epler, det sammen gjelder andre råvarer, uten noen form for tilsetningsstoffer.

Mostene skal være uten filtrering, men pasteurisert og holdbarhetsdato må være minst et halvt år etter avsluttet konkurranse.

Geografisk opprinnelse for råvarene (epler evt. annen frukt/bær/grønnsaker) skal oppgis. Det er tilstrekkelig at geografisk opprinnelse for råvarene oppgis ved kommunenavn og navn på lager/pakkeri.

For mostene som består av mer enn én sort eple og andre bær/grønnsaker, ber vi om at det anslås en prosentvis fordeling av sortene/ artene. «Fantasi-mosten» må ha minst 80% eple.

Sideren må ha eple som hovedingrediens, minst 80%. Alkoholprosent kan være fra 3% til 12% og skal oppgis.

Hovedsponsor

Sparebank 1 logo

Samarbeidspartnere

Visit Bø Telemark Hanen

Kontakt oss

Postadresse:
Norsk Eplefest AS
c/o Midt-Telemark Landbrukskontor
Brennavegen 30
3810 Gvarv
E-post: post@eplefest.no
Telefon: 35 95 77 70

Følg oss på facebook

Facebook Pagelike Widget