BritishFlag

2011: Det norske kokkelandslaget

Det norske Kokkelandslaget får prisen Årets Gulleple 2011som takk for en iherdig innsats for å sette norske råvarer i fokus. Representanter for laget vil være til stede på Norsk Eplefest 24. september 2011 for å ta i mot gulleplet, og lover å bidra til at norsk frukt kommer på bordet også internasjonalt.

Årets Gulleple deles i 2011 ut for 6. gang,  og tildeles Det norske Kokkelandslaget for fokus på norske råvarer og formidling av norsk matkultur.

Kokkelandslaget har gjennom sitt virke og sin representasjon både innenlands og utenlands bidratt til å øke bruken av norske råvarer, ikke bare i tradisjonsretter, men de har også bidratt til at både kokker og amatører våger å eksperimentere og bruke de norske varene i nye retter og på nye måter. 

2011 - lagbilde senior fause__fredrik ringe medium

Foto: Fredrik Ringe

Årets Gulleple tildeles personer, organisasjoner eller virksomheter. Mottaker av prisen skal på en særlig måte ha gjort en innsats for ett eller flere av følgende områder:

  • Formidling av verdier og muligheter i bærekraftige bygdesamfunn og levende natur.
  • Formidling av norsk mat og matkultur og sunt og godt kosthold basert på frukt og grønt.
  • Formidling av tradisjonsrik kunst og kultur, kunnskap, fruktbarhet og næringsutvikling basert på personlege og lokale ressursar.

Juryen har bestått av leder av næringskomiteen på Stortinget Terje Lien Aasland, Vilde Bergan fra Norsk Eplefest, Anja Hjelseth fra Kommunaldepartementet og tidligere landbruksminister Terje Riis Johansen.

Prisen vil bli delt ut på Norsk Eplefest 24. september og består av et et støpt bronseeple. Tidligere prisvinnere er bl.a. Prinsesse Märtha Louise, Arne Hjeltnes, Ingrid Espelid Hovig, Jens Riisnes.

Anja Hjelset i juryen sier: «De har bidratt sterkt til at det over flere år har skjedd en endring i holdningene til norsk mat, tidligere kunne en ikke få nok av utenlandske råvarer. Nå er det omvendt, og en bruker lokalprodusert mat bevisst. Ikke bare for å profilere Norge, men fordi det er de beste råvarene».

Kaptein for det norske kokkelandslaget Jostein Medhus er både overrasket og glad over prisen og ser fram til å delta på Norsk Eplefest. Norske råvarer er grunnlaget for den gode maten laget skaper, og nå gleder kokkene seg til å få enda større innsikt i norsk frukt og de muligheter den gir for nye smakfulle retter. Norsk Eplefest har gjennom 6 år utviklet seg til en kulturbegivenhet og et profileringsarrangement av stor betydning for distriktet og for norsk fruktnæring. Pressen bruker nå begrep som Norges frukthovedstad og Eplebygda om det lille tettestedet Gvarv, og folk både i og utenfor distriktet legger i økende grad merke til stedet og mulighetene. Norsk eplemost, som profileres gjennom en nasjonal smakskonkurranse, profileres som et kvalitetsprodukt uten konkurranse fra det internasjonale markedet. Etterspørselen er økende både i restaurantmarkedet og i konsum hos husholdningene og presenteres som et svært godt alkoholfritt drikkealternativ til de fleste retter.

Hovedsponsor

Sparebank 1 logo

Samarbeidspartnere

Visit Bø Telemark Hanen

Kontakt oss

Postadresse:
Norsk Eplefest AS
c/o Midt-Telemark Landbrukskontor
Brennavegen 30
3810 Gvarv
E-post: post@eplefest.no
Telefon: 35 95 77 70

Følg oss på facebook

Facebook Pagelike Widget