BritishFlag

2013: Epleslang AS

Fra PresseIMG_1837meldingen: Årets Gulleple 2013 er tildelt Epleslang AS.

Norsk Eplefest på Gvarv har i år valgt å gi sin ærespris, Årets Gulleple, til en spennende nystartet bedrift, Epleslang AS i Oslo.

Årets prisvinner er en nystartet gründervirksomhet i Oslo som gjennom sin forretningsidé og sitt sosiale engasjement ønsker å ta vare på naturressursene fra de mange eplehagene i Oslo og gi mulighet til at mennesker med nedsatt arbeids- eller funksjonsevne skal kunne bruke sine ressurser til å høste epler og bidra i arbeidet for salg av eplemost som produseres av eplene.

Utvelgelse av kandidater og beslutning for tildeling av Årets Gulleple

Årets Gulleple tildeles personer, organisasjoner eller virksomheter. Styret i Norsk Eplefest AS foreslår  kandidater, mens en uavhengig jury står  for selve tildelingen. Juryen har siden 2011 bestått av leder av  næringskomiteen, stortingsrepresentant Terje Lien Aasland, politisk rådgiver Anja Hjelseth, Kommunaldepartementet og fylkesordfører i Telemark Terje Riis-Johansen.

Mottaker av prisen skal på en særlig måte ha gjort en innsats for ett eller flere av følgende områder:

  • Formidling av verdier og muligheter i bærekraftige bygdesamfunn og levende natur.
  • Formidling av norsk mat og matkultur og sunt og godt kosthold basert på frukt og grønt.
  • Formidling av tradisjonsrik kunst og kultur, kunnskap, fruktbarhet og næringsutvikling basert på personlige og lokale ressurser.

Lokale ressurser

  • Gjennom sitt initiativ har de satt fokus på  bruken av ressurser som ellers ville gå tapt, både arbeidskraft og råvarer, sier styreleder i Norsk Eplefest, Eivind Lønheim.
  • Epleslang viser på en utmerket måte næringsutvikling basert på personlige og lokale ressurser. Grunderne fikk ideen på grunderskolen i februar 2012, to måneder etterpå var forretningsplan og arbeidsteam satt sammen og selskapet ble etablert i mai samme år. Selskapet fikk umiddelbar stor oppmerksomhet og anerkjennelse i offentligheten, og ble  bl.a. kåret til Årets Sosiale Entreprenør på velFERDkonferansen 2013.

Samfunnsansvar

  • «Epleslang» er en eplemost laget fra, med og for mennesker i Oslo, sier leder Anne Dubrau. Det vil si at vi høster epler fra Oslos private hager som hageeierne ikke har bruk for eller tid til å plukke selv. Disse tilgjengelige ressursene plukker vi i samarbeid med mennesker med fysiske eller psykiske vansker som ikke har mulighet til å delta på det ordinære arbeidsmarkedet.
  • Det er tre punkter som er spesielt viktig for oss: vi ønsker å ta samfunnsansvar, å være miljøvennlig og å lage beste kvalitet! Vi ønsker å gjøre en forskjell i det smått, som kan være stort for den som er en del av Epleslang, avslutter Anne Dubrau som sammen med teamet sitt kommer til Gvarv under eplefesten 28. september for å motta prisen.

Hovedsponsor

Sparebank 1 logo

Samarbeidspartnere

Visit Bø Telemark Hanen

Kontakt oss

Postadresse:
Norsk Eplefest AS
c/o Midt-Telemark Landbrukskontor
Brennavegen 30
3810 Gvarv
E-post: post@eplefest.no
Telefon: 35 95 77 70

Følg oss på facebook

Facebook Pagelike Widget